Τροποποίηση διατάξεων επί θεμάτων αστυνομικού προσωπικού - Π.Δ. 93/2020

Στο Π.Δ. 93/2020 που εκδόθηκε την 13-11-2020, μεταξύ άλλων, επέρχονται και οι κάτωθι αλλαγές:

α. Αντικαθίστανται δυνάμει του άρθρου 2, τα άρθρα 10 και 10 Α΄ του π.δ. 27/1986 «Άδειες Προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης», με νέα άρθρα 10 και 10Α΄, αντίστοιχα, στα οποία διαχωρίζονται οι ρυθμίσεις που αφορούν γονείς αστυνομικούς (άρθρο 10Α΄) από αυτές που ρυθμίζουν οποιαδήποτε άλλη περίπτωση διευκολύνσεων και αδειών (άρθρο 10).

β. Εισάγονται ειδικές ρυθμίσεις αδειών, ανάλογων εκείνων που προβλέπονται στον Υπαλληλικό Κώδικα (ν. 3528/2007). Ειδικότερα, στην παράγραφο 7 του νέου άρθρου 10Α΄ προβλέπεται για πρώτη φορά άδεια για τους γονείς αστυνομικούς στις περιπτώσεις ασθένειας ανήλικου τέκνου και ορίζεται ρητά ότι σε περίπτωση που και οι δύο γονείς είναι δικαιούχοι, με κοινή δήλωσή τους προσδιορίζουν ποιος από τους δύο θα ασκήσει το δικαίωμα και για ποιο χρονικό διάστημα, ενώ η ως άνω ασθένεια θα βεβαιώνεται με την προσκόμιση σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης. Επιπρόσθετα, στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του νέου άρθρου 10Α΄ προβλέπεται άδεια γονέων που αποκτούν τέκνο με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας ή της αναδοχής τέκνου.

γ. Καθιερώνεται στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 8 του νέου άρθρου 10Α΄, η επέκταση του μειωμένου ωραρίου κατά μία ώρα την ημέρα χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών, στο αστυνομικό προσωπικό με παιδιά έως 18 ετών, που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

Για περαιτέρω ενημέρωση παρέχεται συνημμένο ολόκληρο το ΦΕΚ.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2020 19:51
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Συνημμένα αρχεία:

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Newsletter

Έγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…