Με δελτίο τύπου του Αρχηγείου ομολογείται η αδυναμία της μη καταβολής δεδουλευμένων νυχτερινών!!

poasy

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2019

Αρ. Πρωτ.: 201/1/46

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ομοσπονδία μας, μετά την ανάδειξη του προβλήματος της μη καταβολής δεδουλευμένων νυχτερινών (σχετ. 500/12/20 από 21-01-2019 ανακοίνωσή μας), τις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς την Ηγεσία του Σώματος και τη διαπίστωση ότι το ζήτημα αυτό δεν έχει επιλυθεί μέχρι το κλείσιμο της τρέχουσας μισθοδοσίας, προέβη σήμερα, πρωινές ώρες, σε μια συμβολική ενέργεια αντίδρασης, κλείνοντας την είσοδο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Χρηματικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η παραπάνω οικονομική κατάσταση είναι ενδεικτική για το τι πραγματικά συμβαίνει στον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας! Δυστυχώς, τα τελευταία μνημονικά χρόνια, ο Οργανισμός μας, όπως και όλοι οι Φορείς του Δημοσίου, έχουν υποστεί τις επιπτώσεις της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής που εφήρμοζαν και δυστυχώς ακόμα εφαρμόζουν οι μνημονιακές και μεταμνημονιακές κυβερνήσεις!!

Η μη ύπαρξη μέσων, οι άθλιες εγκαταστάσεις στέγασης και υγιεινής πολλών Υπηρεσιών του Σώματος, ο μη εφοδιασμός των αστυνομικών με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό κ.α., είναι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον Φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν άμεσο αντίκτυπο, τόσο στην ασφάλεια των συναδέλφων μας όσο και σε αυτή του φορολογούμενου πολίτη!!!   

Αναφορικά δε με το δελτίο τύπου του Αρχηγείου που αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων νυχτερινών, ειλικρινά ντρεπόμαστε! Είναι πραγματικά λυπηρό η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να ενδιαφέρεται, μετά από τις σημερινές κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας, μόνο για την ενημέρωση των δημοσιογράφων και όχι αυτής του αστυνομικού προσωπικού που όφειλε ήδη να έχει ενημερώσει μέσω διαταγών για το τι μέλλει γενέσθαι για τα δεδουλευμένα τους.

Αλήθεια, αφού δεν ενδιαφέρεστε για το προσωπικό, αλλά μόνο για την εικόνα σας, θα ενημερώσετε την κοινή γνώμη και παράλληλα τον Έλληνα αστυνομικό, για το τι γίνεται με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Σώματος, τη συντήρηση και λειτουργία των μέσων, την καθαριότητα των Υπηρεσιών και τις μετακινήσεις στα ΜΜΜ;;;

Ο Φορέας της Ελληνικής Αστυνομίας και η ασφάλεια του πολίτη δεν χρειάζονται επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις, απαιτούν εδώ και τώρα τη χάραξη μιας στρατηγικής διαρκούς ενδυνάμωσής τους με απώτερο στόχο όχι τόσο τη στενή ικανοποίηση των εύλογων και δίκαιων αιτημάτων, αλλά κυρίως την αποτελεσματική αναχαίτιση της καλπάζουσας εγκληματικότητας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Newsletter

Έγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…