Διευκρινήσεις σχετικά με τις αναδρομικές κρατήσεις και τη νέα εφαρμογή POL.

Με τη μισθοδοσία μηνός Μαρτίου 2018 και μετά, καταβάλλονται οι αναδρομικές αποδοχές από την 01.01.2017 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν.4472/2017) στους δικαιούχους.

Οι οφειλόμενες εισφορές από τα ταμεία προς τους ασφαλισμένους αστυνομικούς, αποδίδονται και εμφαίνονται στη στήλη «Τακτικές Κρατήσεις – Αναδρομικά» με αρνητικό πρόσημο.

 

  Με την νέα εφαρμογή POL που ανέπτυξαν οι Υπηρεσίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναλύονται οι αναδρομικές κρατήσεις υπέρ κύριας σύνταξης και λοιπών Ταμείων.

  Συγκεκριμένα για να δούμε τις κρατήσεις που οφείλουμε, πόσα χρήματα έχουμε δώσει και πόσα χρωστάμε ακόμα, πρέπει από την εφαρμογή "Aποδοχές μου" του pol, να μεταβούμε στην υποκατηγορία "Aνάλυση Aναδρομικών Kρατήσεων".

Εκεί θα δούμε τα στοιχεία των αναδρομικών κρατήσεων (εικόνα 1).

Στο πίνακα φαίνονται αναλυτικά το είδος της κράτησης, το συνολικό οφειλόμενο ποσό, το ποσό δόσης ανά μήνα και το υπολειπόμενο ποσό.

Στις περιπτώσεις που το πρόσημο είναι αρνητικό σημαίνει ότι το ποσό αυτό επιστρέφεται στον δικαιούχο.

Για παράδειγμα, στην κράτηση με Α/Α 4 της εικόνας 1, βλέπουμε:

Φωτογραφία του χρήστη Policenet.gr.

Είδος κράτησης: Διαφορά Προαγωγής Συνολικό οφειλόμενο ποσό: 180€, Ποσό δόσης: 30,02€ και Υπολειπόμενο ποσό :119,96€.

Αυτό σημαίνει ότι για την συγκεκριμένη κράτηση το συνολικό ποσό οφειλής είναι 180€, θα δίνουμε κάθε μήνα 30,02 και οφείλουμε ακόμα 119,96 €.

Το ποσό δόσης 30,02€ το βλέπουμε επίσης στο αναλυτικό σημείωμα αποδοχών, στον πίνακα αναδρομικές κρατήσεις προαγωγής, (κόκκινο πλαίσιο στην εικόνα 2).

Φωτογραφία του χρήστη Policenet.gr.

Σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να προσθέσουμε δυο ή και παραπάνω κρατήσεις για να βγάλουμε το ποσό που φαίνεται στον πίνακα της εικόνας 1.

Παράδειγμα η κράτηση 'ΕΙΣΦ. ΜΤΣ/ΕΤΕΑΕΠ(ΠΡ.ΤΠΔΥ)' ποσού 4,43 € που φαίνεται στο αναλυτικό σημείωμα αποδοχών (εικόνα 2), προκύπτει από το άθροισμα των με Α/Α 14,15,16 αναδρομικών κρατήσεων που φαίνονται στον πίνακα της εικόνα 1.

Αν κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες αναδρομικές κρατήσεις θα δούμε ακριβώς τι συμβαίνει με τις κρατήσεις που οφείλουμε ή μας οφείλουν αναδρομικά .

ΠΗΓΗ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Newsletter

Έγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…