Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά: Μη δόκιμη χρήση του όρου "λαθρομετανάστης".

Έγγραφο της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά, αναφορικά με τη μη ορθή χρήση του όρου λαθρομετανάστης, το οποίο θα σταλεί προς του Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά.

Σε αυτό αναφέρονται τα κάτωθι:

«Κατόπιν του με αρ. πρωτ. 3144/25-7-18 εγγράφου του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με τη μη δόκιμη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης», και σε εκτέλεση της με αρ. πρωτ. 8191/26-7-18 παραγγελίας της κ.Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, παρακαλούμε όπως, όταν γίνεται αναφορά σε υπήκοο τρίτης χώρας, που έχει εισέλθει στο ελληνικό έδαφος χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, να χρησιμοποιείται αντί του όρου «λαθρομετανάστης» ο όρος «παράτυπα εισερχόμενος στη χώρα» ή «πρόσφυγας» ή «μετανάστης» ή «οικονομικός μετανάστης» ή «αιτών άσυλο», προκειμένου, αφενός να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για την προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και λέξεων και αφετέρου να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

ΠΗΓΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Αύγουστος 2018 20:00
Ετικέτες
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…